Finance

Menzis sluit tweejarig contract met huisartsen

Zorgverzekeraar Menzis heeft met regionale vertegenwoordigers van huisartsenorganisaties overeenstemming bereikt over de huisartsenzorg in 2018 en 2019.

Menzis en de huisartsenorganisaties hebben afspraken gemaakt over beschikbare en benodigde capaciteit in huisartsenpraktijken, kwaliteit,  beperking van administratieve lasten en toename van kostenbewustzijn. Het tweejarig contract moet "rust en continuïteit" geven, laat Menzis weten.

Ten opzichte van de huidige afspraken kent het contract voor 2018 en 2019 een aantal wijzigingen. Zo zijn over de wijze van indexeren van tarieven afspraken gemaakt. Dat geldt ook voor het doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen. Dit sluit nu beter aan bij de werkwijze van huisartsen, stelt Menzis.

Verder krijgt de zorg aan kwetsbare ouderen de komende jaren extra aandacht. De extra ondersteuning van huisartsen door praktijkondersteuners somatiek (POH-S) wordt gecontinueerd.

Naast het contract hebben Menzis en de huisartsenorganisaties afgesproken te werken aan een convenant voor de komende vijf jaar. Dit convenant moet gaan over de zorginhoudelijke richting die betrokkenen samen uit willen gaan en over de stappen om dit mogelijk te maken.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top