Tech

Erasmus MC stapt over op communicatieplatform Ascom

Het Erasmus Medisch Centrum stapt in 2018 over op het zorgplatform van Ascom. Daarbij neemt het ziekenhuis ook de Myco 2, een smartphone voor zorgprofessionals in gebruik. Op de smartphone ontvangen zorgverleners onder meer de medische en verpleegkundige alarmen. Dat moet leiden tot efficiënter werken.

De Myco 2 maakt deel uit van het Ascom zorgplatform, dat bestaat uit workflow softwareoplossingen, systemen en medische applicaties. In vergelijking met zijn voorganger heeft de Myco 2 onder andere geïntegreerde Near Field Communications (NFC) en infrarood (IR) positionering. Op deze manier kunnen eenvoudig tags worden toegevoegd aan data-updates en kan er makkelijk worden gewisseld tussen specifieke devices en apparatuur. Ook kan ee Myco 2 ook interacties tussen medewerkers en patiënten automatisch vastleggen.

De technologie wordt vanaf mei 2018 ingezet in de nieuwbouw van het Erasmus MC.  Het universitair medisch centrum werkt samen met Ascom aan de verdere ontwikkelingen voor de periode na mei 2018.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top