HRM

Vivantes benoemt nieuwe leden raad van toezicht

Ton Borghs en Joyce Nelissen zijn teruggetreden als lid van de raad van toezicht van Vivantes. Zij hebben hun taken overgedragen aan Guido Kerckhoffs en Pieter Hermsen. Dat meldt de ouderenzorgorganisatie in een persbericht.

Op 14 maart trad Henk van Rees aan als voorzitter van de raad van toezicht van Vivantes. Met het toetreden van Kerckhoffs en Hermsen is de rvt bevoegd en dus operationeel, schrijft de organisatie.

De rvt van Vivantes stapte in december 2016 op nadat de cliëntenraad en ondernemingsraad het vertrouwen opzegde. Toezichthouders Nelissen en Borghs bleven nog aan om de continuïteit te waarborgen en de werving en selectie van de nieuwe raad van toezicht in goede banen te leiden.

Bestuur

De nieuwe rvt krijgt als eerste taak om een nieuwe raad van bestuur te werven. In januari maakte interimbestuurder Joris de Jong bekend zijn bestuursfunctie bij Vivantes neer te leggen. Hierop benoemde de rvt Erik Sloot tot nieuwe bestuurder ad interim, tot een nieuwe raad van bestuur is aangetreden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top