HRM

FBZ roept op tot hervatting overleg cao ziekenhuizen

Vakbond FBZ vindt het te vroeg voor acties na het vastlopen van de onderhandelingen voor een nieuwe cao Ziekenhuizen begin april. Volgens FBZ is er nog ruimte voor overleg met de werkgeversdelegatie over afspraken in de nieuwe cao.

Vakbonden NU’91, FNV en CNV kondigden acties in de ziekenhuizen aan nadat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) op 7 april een "onacceptabel eindbod" had gedaan. FBZ vindt het bod dat door de NVZ op tafel is gelegd ook niet voldoende, maar ziet nog ruimte voor onderhandeling. De vakbond roept de cao-partijen op om op 15 mei het overleg te hervatten.

Totaalpakket

Tot nu toe is er eigenlijk nog amper overleg geweest over het totaalpakket aan arbeidsvoorwaarden dat op 7 april voor het eerst op tafel kwam, schrijft FBZ. "Tijdens onderhandelingen de afgelopen periode is met name gesproken over de onderwerpen generatiepact en onregelmatigheidstoeslag (ORT). Maar nog voordat er over de totale set aan cao-afspraken gesproken kon worden, werd het overleg op 7 april abrupt afgebroken."

Actievoeren kan volgens FBZ altijd nog. "Dan moet er wel eerst een goed inhoudelijk debat plaatsvinden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top