ACTUEEL

Liberein biedt extra zorg aan thuiswonende dementerenden

Zorgorganisatie Liberein uit Enschede is in april gestart met een thuiszorgteam speciaal voor mensen met dementie die nog thuis wonen. De medewerkers in het team hebben kennis over dementie en ervaring in het omgaan met dit ziektebeeld.

Volgens Dineke van der Wal, manager Thuiszorg bij Liberein, sluit de standaard manier van werken in de thuiszorg niet altijd aan op de behoeften van mensen met dementie. "Het is belangrijk om meer aandacht te hebben voor het gedrag van de cliënt, maar ook aspecten als rust, extra aandacht voor uitleg, herhaling en structuur zijn belangrijke uitgangspunten van dit dementieteam."

Fusie

Liberein is begin 2017 ontstaan uit een fusie tussen Ariëns Zorgpalet en Bruggerbosch. De totstandkoming van het dementieteam is een eerste resultaat van de fusie, schrijft Liberein op haar website.

---

Verschillende trends hebben invloed op de ontwikkeling van de gezondheidszorg en daarmee op zorggebouwen. Naast snelle technologische ontwikkelingen zijn dat ingrijpende demografische trends, veranderende voorkeuren bij diegenen die zorg nodig hebben, maar ook klimaatverandering en de groei van de zorgvastgoedmarkt.
Het IVVD organiseert in samenwerking met Skipr de Zorgvastgoed Dag 2017: een interactief programma met oplossingen voor nieuw en bestaand zorgvastgoed. Meld u nu aan >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top