HRM

Werkgever wil minder regels bij aannemen arbeidsbeperkte

Ondernemers willen minder bureaucratie bij het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor jongeren die nu vanuit het speciaal onderwijs vaak thuis komen te zitten.

Dat schrijven werkgeversorganisaties MKB-Nederland, LTO Nederland en VNO-NCW in een tienpuntenplan dat donderdag wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

De werkgeversorganisaties hebben zich voor het plan gebaseerd op de praktijkervaringen van ondernemers in de zogeheten banenafspraak. Hierbij wordt invulling gegeven aan honderdduizend extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking in 2026. Eind 2015 stond de teller op 15.600 banen.

Wonder

Aart van der Gaag, die de uitvoering van de banenafspraak namens de organisaties aanjaagt, noemt het "een klein wonder" dat er al zo veel mensen aan de slag konden in het bedrijfsleven. Hij pleit ervoor dat overheidsregelingen worden gestroomlijnd. 

"Nu werken alle 35 arbeidsmarktregio’s en 388 gemeentes op een verschillende manier waardoor werkgevers in de ene regio compleet anders worden behandeld dan pakweg dertig kilometer verderop. Alleen door te zorgen voor één loket en overal dezelfde aanpak kan meer voortgang worden geboekt," aldus Van der Gaag.

Jongeren

Werkgevers vragen daarnaast extra aandacht voor jongeren. Juist voor deze groep is een baan belangrijk om een goede start te kunnen maken in de samenleving, schrijven de werkgeversorganisaties. Ondernemers willen dat graag bieden, maar daar is een sluitende aanpak tussen school en arbeidsmarkt voor nodig.(ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top