HRM

Kenniscentrum start register Wmo-consulenten

Het Kenniscentrum Wmo presenteert volgende maand een register voor Wmo-consulenten. Daarin moeten gemeenten kunnen zien of consulenten juiste scholing of ervaring hebben. Dat kan gemeenten kosten besparen, zegt directeur Miquel Wijngaards in Binnenlands Bestuur.

Het kenniscentrum leidt mensen op die binnen het sociaal domein willen gaan werken bij gemeenten of al werken bij een gemeente en zich willen verdiepen in het sociaal domein. De meeste cursisten zijn Wmo-consulenten.

Er is geen verplichte scholing voor Wmo-consulenten. De kwaliteit van de consulenten kan volgens Wijngaards nog wel omhoog. De directeur van het kenniscentrum ziet een register als middel om kwaliteit te borgen.

Op 22 juni presenteert Wijngaards het register. Consulenten kunnen zich registreren als zij bijscholing hebt gevolgd en hebt aangetoond een bekwame Wmo-consulent te zijn. Een leidinggevende kan een aanbeveling geven.  

In een reactie op het initiatief zegt Marlies Kennis, voorzitter van de Werkgroep Kwaliteit en toezicht Jeugd/Wmo van de VNG, dat zij nog geen signalen heeft ontvangen dat er behoefte is aan een register voor Wmo-consulenten, aldus Binnenlands Bestuur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top