ACTUEEL

Gemeente Oldambt en Thuiszorg Oosterlengte toch samen verder

Thuiszorg Oosterlengte verzorgt ook de komende drie jaar thuishulp in de gemeente Oldambt. 280 thuiszorgmedewerkers kunnen zo in Oldambt blijven werken. Dat meldt het Dagblad van het Noorden (DvhN).

In Oldambt krijgen meer dan 1300 mensen huishoudelijke hulp. Zo’n 1100 zijn cliënten van Oosterlengte, dat met 280 medewerkers in de gemeente actief is. Voor de medewerkers is er met het nieuwe contract voor drie jaar werkzekerheid.

Eind vorig jaar zette de gemeente een nieuwe aanbesteding voor de thuiszorg in gang. De directeur van Oosterlengte Hennie Sanders vond het tarief dat te gemeente bood te laag en wilde niet op de aanbesteding inschrijven.

De vakbond FNV en een deel van de gemeenteraad tekenden protest aan tegen het banenverlies dat daarmee dreigde. Uiteindelijk stelde de gemeente de tarieven zo bij dat Sanders wel wilde meedoen in de aanbesteding.

De gemeente sluit behalve met Oosterlengte met nog zes andere zorgaanbieders een contract. Drie daarvan waren de afgelopen jaren ook al actief in Oldambt.

Cliënten betalen komende drie jaar geen eigen bijdrage voor de huishoudelijke hulp, aldus DvhN.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top