ACTUEEL

Treant Zorggroep en Zorgbelang gaan samenwerken

Zorgbelang Drenthe, Zorgbelang Groningen en Treant Zorggroep slaan de handen ineen. De zorgaanbieders hebben in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd te streven naar goede, bereikbare en betaalbare zorg, en zoveel mogelijk inspraak van patiënten en cliënten.

Treant Zorggroep biedt ziekenhuiszorg in de regio Stadskanaal en ziekenhuiszorg én wonen en zorg in de regio's Hoogeveen en Emmen. Zorgbelang Drenthe en Zorgbelang Groningen behartigen de belangen zorggebruikers in de provincies Drenthe en Groningen.

Interim bestuursvoorzitter Carla van de Wiel van Treant is blij met de samenwerking. "Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten en cliënten meedenken en -beslissen over ons zorgaanbod in de regio. Daar waar mogelijk willen we de kwaliteit van zorg met de inbreng van patiënten en cliënten nog beter maken. Samen met Zorgbelang ontwikkelen we projecten en voeren we activiteiten uit om dit nu en in de toekomst voor elkaar te krijgen."

Voor patiënten en cliënten

Treant is er voor de patiënten en cliënten en niet andersom, volgens Van de Wiel. "Daarom werken we al veelvuldig samen met Zorgbelang Drenthe en Zorgbelang Groningen. Deze samenwerkingsovereenkomst is een mooie manier om vast te leggen waar onze 6.500 medewerkers iedere dag voor naar hun werk gaan: de beste zorg leveren die we in huis hebben voor onze patiënten en cliënten."

Ook Jan van Loenen, bestuurder-directeur van Zorgbelang Drenthe juicht de samenwerking toe: "Juist in een plattelandsregio is het belangrijk om kwalitatief goede zorg, ook voor de toekomst, voor alle inwoners beschikbaar te houden." Edwin Klok, directeur-bestuurder van Zorgbelang Groningen vult aan: "We zien keer op keer dat ervaringen van zorggebruikers leiden tot echte verbeteringen in de zorg. Patiëntenparticipatie werkt, niet alleen bij kwaliteitsverbetering, maar ook bij het anders organiseren en vernieuwen van de zorg."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top