ACTUEEL

Ebola-uitbraak in Democratische Republiek Congo

In de Democratische Republiek Congo is ebola uitgebroken. Zeker een en misschien drie personen zijn inmiddels overleden als gevolg van een besmetting met het ebolavirus. Dat melden het Congolese ministerie van Volksgezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vrijdag.

De ziekte werd bevestigd na testen op negen mensen die zich rond 22 april met een virale infectie hadden gemeld. Allen komen uit de noordoostelijke provincie Bas-Uele. Drie mensen zijn bezweken aan de koorts.

"Ons land wordt met uitbraak van ebola geconfronteerd die een internationale gezondheidscrisis kan veroorzaken", liet het Congolese ministerie weten. Een woordvoerder van de WHO zei dat de uitbraak zich voordoet in een afgelegen gebied en dat dat een klein gelukje is. Hij benadrukt dat de besmetting uiterst serieus wordt genomen.

Deze nieuwste ebola-uitbraak is de achtste in de geschiedenis van het land. De dodelijke virusziekte werd voor het eerst ontdekt in de dichte tropische bossen in 1976 en vernoemd naar de nabijgelegen rivier Ebola.

In 2014 kwamen in de Democratische Republiek Congo 42 mensen om het leven door het virus. Op hetzelfde moment doodde de ziekte 11.3000 mensen in Guinea, Sierra Leone and Liberia.(ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top