ACTUEEL

Schippers blijft informateur

Edith Schippers (VVD) is woensdag door de Tweede Kamer opnieuw aangewezen als informateur om de mogelijkheden voor een nieuw kabinet te verkennen. Martin van Rijn blijft hierdoor langer waarnemend minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Een meerderheid stemde voor het voorstel van VVD-leider Mark Rutte om Schippers als informateur te behouden. Alleen de SP en Forum voor Democratie waren tegen. Schippers begint woensdag direct met de gesprekken.

De Kamer sprak woensdag over de mislukte onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks over een nieuw kabinet. Schippers was tijdens die gesprekken ook informateur. VVD-leider Mark Rutte en CDA-leider Sybrand Buma bevestigden dat zij niet denken dat een nieuwe poging met GroenLinks nog zin heeft. Ook Jesse Klaver van GroenLinks zei dat er maandag "een punt, geen komma'' is gezet achter de onderhandelingen met zijn partij.

Schippers zei tijdens het debat, nog voordat ze voor de tweede keer als informateur werd aangewezen, dat wat haar betreft deze week nog een nieuwe verkennende ronde moet worden gevoerd. Dan zouden er volgende week nieuwe onderhandelingen kunnen beginnen. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top