ACTUEEL

Inspectie tikt Social Care op de vingers

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een aanwijzing opgelegd aan zorginstelling Social Care in Nieuwleusden. Volgens de inspectie is de veiligheid in het geding bij de organisatie, die zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek biedt. De instelling moet de zorg binnen twee maanden verbeteren of een boete tegemoet zien.

Social Care verzorgt ambulante woonbegeleiding, 24- uurs zorg, dagbesteding en individuele zorg. Bij een inspectiebezoek in september 2016 bleek dat er tekortkomingen waren in de zorg. Zo levert Social Care geen 24-uurszorg die past bij de behoeften van de cliënten. Dat komt onder meer door het kleine aantal medewerkers en het grote werkgebied.

Van begeleiding passend bij het profiel van de cliënt, is volgens de inspectie geen sprake. Zo bestond de dagbesteding van een van de cliënten uit schoonmaken in het huis van andere cliënten. Een van de woningen van Social Care waar cliënten verblijven, bleek ernstig vervuild.

Verder zijn cliëntdossiers niet compleet en melden medewerkers incidenten niet. Niet al het personeel heeft de goede scholing voor werken met de doelgroep. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top