ACTUEEL

Cordaan en Middin pakken samen lastige LVB-groep aan

Zorgaanbieders Cordaan en Middin hebben samen een praktische methode ontwikkeld om mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) beter te kunnen begeleiden. LifeWise moet voorkomen dat LVB-jongeren tussen wal en schip vallen.

Naar schatting bijna 16 procent van de Nederlanders heeft een licht verstandelijke beperking. Voor hen wordt het dagelijks leven steeds complexer. Ze hebben onder meer problemen bij het voeren van een eigen huishouden, het aangaan en onderhouden van relaties, het vinden en behouden van werk. Maatschappelijke trends versterken hun achterstand.

Mensen met een licht verstandelijke beperking zijn voor hulpverleners vaak lastig bereikbaar, terwijl ze het zeker in de grote stad moeilijk hebben. Het is een doelgroep die ook overlast kan veroorzaken en ruim vertegenwoordigd is in de statistieken over criminaliteit. Ruim 30 procent van deze doelgroep heeft ooit contact met justitie.

In de afgelopen jaren hebben Middin en Cordaan werkenderwijs de nodige expertise ontwikkeld in de begeleiding van deze doelgroep. Tot nu toe was deze werkwijze niet vastgelegd. Lifewise is een handzame, praktische beschrijving, die direct uitvoerbaar en overdraagbaar is. LifeWise geeft met zestien praktische handvatten richting aan het begeleidingsproces. De methode is voor andere hulpverleners beschikbaar via www.lifewiselvb.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top