Finance

Familie van patiënt met zeldzame kanker steekt 8 ton in onderzoek

De familie van een patiënt met een zeldzame eierstokkanker doneert 800 duizend euro aan het UMC Utrecht om onderzoek te doen naar deze vorm van kanker. Met het geld gaat het ziekenhuis de komende vijf jaar op zoek naar een remedie.

De patiënte, Philine van Esch, heeft een granulosatumor, een vorm van eierstokkanker die ieder jaar zo'n twintig vrouwen treft. Door de zeldzaamheid van de ziekte is er gewoonlijk geen geld beschikbaar voor onderzoek hiernaar, stelt UMC Utrecht. "Door deze privégift kan ik alle krachten bundelen: geld, patiënten en onderzoekers", zegt Ronald Zweemer, de gynaecologisch oncoloog die het onderzoek gaat leiden.

Van Esch en haar familie zeggen het vooral belangrijk te vinden dat er meer bekendheid komt voor de zeldzame ziekte. In Van Esch' naam is ook een fonds opgericht, het GranulosaFonds Philine van Esch, via Vrienden UMC Utrecht. "Natuurlijk hoop ik dat ik zelf ook nog baat kan hebben bij de uitkomsten van het onderzoek", voegt Van Esch, toe. "Maar het voelt sowieso goed om betekenisvol voor andere vrouwen te kunnen zijn."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top