Finance

Treant-ziekenhuizen maakten 5,4 miljoen verlies

De ziekenhuizen van Treant Zorggroep in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal hebben vorig jaar een verlies geboekt van 5,4 miljoen euro. De hele zorggroep maakte een bescheiden winst van 8 ton, omdat de 17 verzorgings- en verpleeghuizen samen met 6,2 miljoen in de plus afsloten.

Het is al het derde jaar dat de ouderenzorg het verlies van de ziekenhuizen Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal) voor Treant moet goedmaken.

Investeringen

Interim bestuursvoorzitter Carla van der Wiel zegt in het Dagblad van het Noorden dat Treant voor volgende jaren winst verwacht in de ziekenhuissector. Het verlies van de afgelopen jaren is te verklaren uit fusieperikelen, zo stelt ze. Daarnaast is er in de drie locaties flink geïnvesteerd, bijvoorbeeld in de aanschaf van een PET CT-scan, een operatierobot en een nieuw operatiecomplex in Refaja. Daarnaast ging er veel geld naar het Mammacentrum in Bethesda en de SEH in Scheper.

Trendbreuk

Op het gebied van bedrijfsvoering heeft Van de Wiel het over een trendbreuk. De komende jaren wordt gewerkt aan een betere resultaten. Eind 2016 werden bestuursvoorzitter Marcel Kuin en bestuurder Guus Bruins door de raad van toezicht opzij geschoven. De financiële resultaten waren slecht, plus de IGZ twijfelde aan de kwaliteit van zorg. Overigens verwacht Van der Wiel 2017 nog niet positief af te sluiten voor wat betreft de ziekenhuiszorg.

Winsten

In tegenstelling tot de  Treant-ziekenhuizen publiceren de andere ziekenhuizen in Drenthe en Groningen mooie cijfers. Het OZG in Winschoten en Delfzijl heeft een winst van 6,4 miljoen euro. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen eindigde in 2016 met  5,8 miljoen euro in de plus. En het Martini Ziekenhuis Groningen boekte een winst van 4,8 miljoen euro. Van het UMCG zijn nog geen definitieve cijfers, maar verwacht wordt een winst van 13,8 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top