ACTUEEL

Treant Zorggroep zoekt nieuwe raad van bestuur

De Treant Zorggroep gaat op zoek naar een nieuwe raad van bestuur (rvb). Het bestuurlijk profiel van Marcel Kuin en Guus Bruins past volgens de raad van toezicht "onvoldoende bij hetgeen Treant Zorggroep nu nodig heeft", rvb-lid Carla van de Wiel, die wel aan blijft als bestuurder, neemt voorlopig de rol van bestuursvoorzitter ad interim op zich.

In 2014 heeft de fusie van Treant Zorggroep plaatsgevonden. Op basis daarvan is een meerjarenstrategie opgesteld, samen met onder andere patiëntenverenigingen, huisartsen en zorgverzekeraars. De vooruitgang die tot nu toe in de drie ziekenhuislocaties is geboekt met de uitwerking van de meerjarenstrategie was voor de raad van toezicht aanleiding om, "na intensief overleg met het stafbestuur", de bestuurlijke samenstelling te wijzigen.

Van de drie rvb-leden die nu nog bij Treant Zorggroep werken, vertrekken er twee. De raad van toezicht stuurt Marcel Kuin en Guus Bruins weg, maar laat tegelijkertijd weten dat dit besluit niets afdoet aan de waardering die de toezichthouder heeft voor hun inzet. Marcel Kuin stapt over naar de Antonius Zorggroep in Sneek per 1 maart 2017. Met Guus Bruins worden op zo kort mogelijk termijn en in goed overleg afspraken gemaakt over zijn vertrek.

Bestuursvoorzitter ad interim

Bestuurslid Carla van de Wiel neemt voorlopig de rol van bestuursvoorzitter ad interim op zich. Op korte termijn zal de rvt een (interim) rvb-lid met financiën in zijn portefeuille aanstellen. Begin januari 2017 praat de rvt verder over de noodzakelijke profielen die passen bij de bestuurders van Treant Zorggroep in deze fase. In het vervolg hierop wordt, in goed overleg met het stafbestuur, de ondernemingsraad en de cliëntenraad, gezocht naar een definitieve invulling van de voltallige raad van bestuur.

Treant Zorggroep levert zorg vanuit drie ziekenhuislocaties en twintig centra voor verpleeg- en ouderenzorg in de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal. Er werken in totaal zo’n 6500 mensen op de verschillende locaties.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top