ACTUEEL

NVZ breidt Kwaliteitsvenster voor ziekenhuizen en revaldatiecentrum uit

De NVZ heeft het Kwaliteitsvenster voor ziekenhuizen en revalidatiecentra fors uitgebreid. Sinds 1 juni staan er dertig onderwerpen en behandelingen in. Toen het kwaliteitsvenster drie jaar geleden van start ging, waren dat er nog maar tien.

Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) op haar website.

Behandelingen

Bezoekers van www.nvz-kwaliteitsvenster.nl kunnen  nu niet alleen de meest recente cijfers vinden over algemene kwaliteit van zorg en revalidatiezorg, maar ook van tien veelvoorkomende of planbare behandelingen. Nieuw zijn onder andere cijfers over prostaatoperaties, longkanker, geboortezorg, de operatie aan een verwijde buikslagader en staaroperaties.

Cijfers

De website baseert zich op cijfers over 2016 die zijn aangeleverd aan het Zorginstituut en/of de IGZ. cijfers worden afgezet tegen een landelijk gemiddelde en waar mogelijk vergeleken met 2015. Ook zijn de cijfers voorzien van een toelichting door het ziekenhuis of revalidatiecentrum. Ook zijn er cijfers over medewerkerstevredenheid en patiënttevredenheidsonderzoeken die zijn uitgevoerd door externe organisaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top