ACTUEEL

Thuisgenoten neemt BTKzorg over

Zorgaanbieder Thuisgenoten uit Almelo heeft per 2 juni de Twentse thuis- en kraamzorgorganisatie BTKzorg overgenomen. Oprichter Bert Kolfoort van BTKzorg zette de organisatie in de verkoop omdat hij binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

BTKzorg ziet in Thuisgenoten "een stabiele, betrouwbare partij die 'net als BTKzorg' aandacht heeft voor het zorgen vanuit het hart". Voor de medewerkers en voor de cliënten verandert er niets, zo laat de organisatie weten. "BTKzorg blijft de zorg leveren zoals zij dat nu ook doen onder dezelfde voorwaarden, met diezelfde bevlogenheid, expertise en betrokkenheid, onder de vlag van BTKzorg. Ook voor de medewerkers blijven de arbeidsvoorwaarden, arbeidscontracten en gemaakte afspraken gerespecteerd."

Verrassing

Volgens lokale media komt de overname door Thuisgenoten als een verrassing, aangezien BTKzorg lange tijd in onderhandeling was met Beter Thuis Wonen uit Hoogeveen. De raad van toezicht, ondernemingsraad en cliëntenraad van BTKzorg zouden al akkoord zijn gegaan met overname door Beter Thuis Wonen, aldus Tubantia. De reden dat deze kandidaat is afgehaakt is volgens de krant vooralsnog onbekend. 

BTKzorg houdt zich bezig met uiteenlopende takken van zorg: van verpleging en verzorging tot huishoudelijke zorg en van palliatieve zorg tot kraamzorg. In 2015 maakte Kolfoort al bekend te willen stoppen bij de organisatie. Hij droeg de directietaken toen over aan Marloes Ottenhof en Hendrie Brunink.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top