Tech

Nieuw investeringsfonds ondersteunt med-tech-ondernemers

Het nieuwe Nederlandse investeringsfonds Blue Sparrows MedTech Fonds (BSMF) gaat start-ups ondersteunen bij de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten in de gezondheidszorg. De ondersteuning bestaat uit financiering en coaching door ondernemers met ervaring in het op de markt brengen van vernieuwende medische technologieën.

Het fonds is opgezet door zeven Nederlandse med-tech-ondernemers. Ze willen start-ups aan financiering helpen en behoeden voor de valkuilen en hobbels die ze zelf in de "road to market" hebben ondervonden en overwonnen, aldus de initiatiefnemers in een persbericht.

Innovatieve ideeën

"We gaan op zoek zijn naar startende ondernemingen met innovatieve ideeën en technologieën met potentie voor de zorg", zegt Rogier Barents, een van de oprichters van het fonds. "Dat is een incubatiefase waar traditionele investeerders meestal de durf, kennis en kunde niet hebben om het slagingspercentage te vergroten en de groei te versnellen."

Volgens de initiatiefnemers krijgen jonge medtech-ondernemers hun startfinanciering via de gevestigde kanalen steeds moeilijker geregeld. Het doorontwikkelen en opschalen tot marktintroductie komt door die terughoudendheid in de knel, merken ze.

Fonds

De ondernemers steken zelf geld in het fonds, een bedrag is niet bekendgemaakt. Andere investeerders zijn een zorgverzekeraar, een technische universiteit, een investeringsmaatschappij, een universitair medisch centrum en een ontwikkelaar van medische technologie. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top