ACTUEEL

Inspectie onderzoekt opnieuw dodelijk incident UMC Utrecht

Bij het UMC Utrecht is donderdag een 35-jarige vrouw uit Utrecht overleden tijdens een betrekkelijk eenvoudige ingreep. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt het incident, zo meldt het AD. De familie van de vrouw is woedend en overweegt juridische stappen.

Volgens het AD gaat het om een moeder van drie kinderen van Turkse komaf. Ze ging voor een dagbehandeling naar het UMC Utrecht en zou diezelfde dag thuis zijn. De krant meldt bij monde van een familielid dat er waarschijnlijk te veel vocht is toegediend bij de narcose. Het familielid beroept zich op uitspraken van de politie, maar de politie wil slechts kwijt dat er autopsie is gepleegd op het lichaam en dat er geen sprake is van een misdrijf.

Het UMC Utrecht laat weten inhoudelijk niet te kunnen reageren, maar bevestigt via een woordvoerder dat er donderdag een incident is gemeld bij de politie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het ziekenhuis komt hiermee opnieuw negatief in de aandacht. Het onderzoeksprogramma Zembla weidde in het afgelopen jaar twee afleveringen aan medische fouten bij de kno-afdeling van het UMC Utrecht. Volgens Zembla zouden die mede voortkomen uit angstcultuur op de werkvloer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top