ACTUEEL

Vijf Utrechtse organisaties vormen netwerk ouderenzorg

Vijf ouderenzorgorganisaties uit de stad en het westen van de provincie Utrecht hebben een convenant ondertekend om een 'lerend netwerk' te vormen. Maria Dommer, De Rijnhoven, Vecht en IJssel, De Vechtstreek en De Wulverhorst denken door samenwerking beter en efficiënter zorg te kunnen leveren.

De organisaties gaan samenwerken op het gebied van scholing, kwaliteit, personele inzet, casemanagement, welzijn en bestuurlijke uitwisseling.  Daarbij kan worden gedacht aan de onderlinge uitwisseling van stageplaatsen en samenwerking bij de inzet van schaars personeel zoals verpleegkundigen. "Dit geldt ook voor het casemanagement dementie. Daarnaast wordt geïnventariseerd of er samenwerking in de welzijnsprogramma’s kan plaatsvinden", aldus de organisatie.

De vijf bestuurders, Pieter Appeldoorn, Trudy Prins, Daniëlle van Veen, Jeroen Schackman en Joyce Jacobs, zullen elkaar iedere acht weken treffen om te evalueren, vooruit te kijken, mogelijkheden te bespreken en ontwikkelingen in gang te zetten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gijs

21 juni 2017

Een veelbelovende start tot regionale samenwerking en kennis/kunde deling. Het begin van een UW of U10 samenwerking?

Top