ACTUEEL

Bestuurder Sinai Centrum gaat Helen Dowling Institute leiden

Hanneke Haanraadts start op 1 juli als directeur van het Helen Dowling Instituut. Ze volgt in deze functie Bram Kuiper op, die het instituut de afgelopen zeventien jaar leidde.

Haanraadts was tot voor kort bestuurder van het het Sinai Centrum in Amstelveen. Eerder was ze onder meer algemeen directeur bij Antes GGZ.

“Ik heb het Helen Dowling Instituut leren kennen als een deskundige en bevlogen organisatie en dat heeft mij geraakt”, motiveert Haanraadts haar stap. “Afgelopen decennia heeft het Helen Dowling Instituut veel betekend voor de ontwikkeling van de psycho-oncologie en ik verheug me erop om het instituut en psychologische zorg bij kanker verder op de kaart te zetten.”

Pionieren

Scheidend directeur Kuiper blijft actief in het vakgebied en gaat zich op basis van een Europese subsidie fulltime inzetten voor de Tired of Cancer app. Deze app tegen kankergerelateerde vermoeidheid ontwikkelde hij met zijn collega Door Vonk. Kuiper heeft er alle vertrouwen in dat het instituut bij Haanraadts in goede handen is. “Het HDI is begonnen als een echte pioniersorganisatie en heeft dat pionierskarakter altijd gehouden. Dat is mooi, want er liggen nog een paar flinke uitdagingen en ambities.”

Eén van de uitdagingen ligt op gebied van financiering. “De vergoedingen van de zorgverzekeraars zijn te laag voor het HDI om kostendekkend te kunnen werken”, stelt Haanraadts. “Daardoor is het instituut nog altijd afhankelijk van fondsenwerving en is de toekomst onzeker. Daarnaast is het onze ambitie om voor landelijke dekking te zorgen. We hebben nu drie locaties: Arnhem, Bilthoven en Groesbeek. Mensen die het nodig hebben, moeten in heel Nederland terecht kunnen voor kwalitatief hoogstaande psycho-oncologische zorg op maat. Maar voor het zover is, moet er nog wel wat gebeuren.”

haanraadts

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top