Vastgoed

Ontwerp Radboudumc ontvangt eervolle vermelding

Ontwerp Radboudumc ontvangt eervolle vermelding

Interieurontwerper Suzanne Holtz heeft voor haar ontwerp van de afdeling psychiatrie van het Radboudumc een eervolle vermelding gekregen van de European Healthcare Design Award. Haar innovatieve design draagt bij aan het herstel van patiënten, zo oordeelde de jury.

"In het ontwerp zijn we uitgegaan van de behoefte van een cliënt, door op zijn stoel te gaan zitten", licht Holtz toe. "Wij namen rust, geborgenheid en licht als uitgangspunt. Veel zachte materialen, een ruime hoeveelheid groen en ruimte om je terug te trekken. We hebben besloten de cliënt niet te zien als patiënt, maar als gast."

Holtz werkte voor dit design samen met EGM architecten in opdracht van Projectbureau Bouwzaken van het Radboudumc. De jury was met name onder de indruk van de manier waarop Holtz de bestaande situatie heeft gerestyled binnen de geldende eisen voor veiligheid, beveiliging en surveillance, zonder de cliënt uit het oog te verliezen.

Healthcare Design Award

De Healthcare Design Award is een Europese award voor designprojecten die een positieve verandering veroorzaakten in de zorg en in de ervaring van de cliënt. De award werd uitgereikt op het ‘European Healthcare Design Congress & Exhibition’ in Londen.

Suzanne Holtz ontwerpt en realiseert interieurs voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers, zoals kantooromgevingen en woonhuizen, maar ook ruimtes voor onderwijs, zorg en hospitality.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top