HRM

Jaap van den Heuvel bijzonder hoogleraar Healthcare Management

Jaap van den Heuvel, voorzitter van de raad van bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk, is benoemd als bijzonder hoogleraar Healthcare Management aan de Universiteit van Amsterdam.

De leerstoel Healthcare Management is een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Directeur Rob Baardse: "Naast het blijven initiëren en borgen van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs om de Nederlandse brandwondenzorg tot de beste zorg ter wereld te laten blijven horen, is tevens aandacht nodig voor onderwijs in het managen van de zorg en de zorgfaciliteiten. Met de aanstelling van Jaap van den Heuvel is een wetenschappelijke verbinding gelegd tussen brandwondenzorg en zorgmanagement."

Met de instelling van de leerstoel legt de Nederlandse Brandwonden Stichting naar eigen zeggen een wetenschappelijk fundament onder zorgmanagement. Baardse: "Op die wijze ontstaat een evenwichtige totaalzorg die leidt tot onze missie: wij willen brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken."

Verbinding

Volgens de Nederlandse Brandwonden Stichting is Van den Heuvel vanwege zijn lange staat van dienst in het ziekenhuismanagement bij uitstek geschikt om als hoogleraar Healthcare Management op te treden. De stichting acht hem in staat om "niet alleen de verbinding te leggen tussen de medische en bedrijfswetenschappelijke wereld, maar ook naar andere disciplines en de maatschappij als geheel".

Van den Heuvel keerde onlangs terug naar het Rode Kruis Ziekenhuis nadat hij van 1997 tot en met 2004 al voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis was geweest. Ook was hij lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep, bestuursvoorzitter van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft en CEO van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Van den Heuvel studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Leiden Geneeskunde en promoveerde in Kwaliteitsmanagement in de zorg. In 1988 behaalde hij zijn MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2003 kreeg hij vervolgens de status van Certified Public Controller aan de VU Amsterdam. In 2011 behaalde hij aan dezelfde universiteit zijn Master in Accounting & Control.

jaap

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Cees van der Zande

23 juni 2017

Proficiat Jaap met deze terechte erkenning!

D G o

23 juni 2017

Van harte gefeliciteerd Jaap!

Robert Boonen

26 juni 2017

Gefeliciteerd Jaap!

Top