HRM

Werkdruk doet zorgmedewerkers denken aan stoppen

Werkdruk doet zorgmedewerkers denken aan stoppen

Mensen die in de sector zorg en welzijn werken, maken zich zorgen over de toenemende werkdruk en worstelen met de combinatie van werk en mantelzorg. Dat blijkt uit een enquête van ledenorganisatie PGGM&CO onder 10 duizend van haar leden.

De combinatie van fysieke belasting, structureel hoge werkdruk en  mantelzorgtaken maakt veel zorgmedewerkers ongelukkig, zo blijkt uit de respons op de enquête.

Van de 10 duizend respondenten geeft 51 procent aan dat het werk "niet optimaal bijdraagt aan de gelukbeleving". 18 procent maakt zich echt zorgen en 23 procent verwacht dat het werk in de toekomst in negatieve zin verandert, oftewel nog zwaarder wordt.

Van deze laatste groep wil ruim een derde stoppen met zijn huidige baan. Daarbij geven werknemers jonger dan 45 jaar aan zelfs liever in een andere branche of sector te werken. En veel mensen tussen de 45 en 65 jaar stoppen het liefst helemaal met werken.

Een specifieke bron van zorg is de verhoging van de pensioenleeftijd. Gezien de fysieke belasting die de respondenten op de werkvloer ervaren, zijn er twijfels of het werk is vol te houden en of er überhaupt nog wel werk is voor de oudste groep werknemers.

Reden tot zorg

Volgens Bart Blanken, directeur/bestuurder van PGGM&CO geven de uitkomsten reden tot zorg. De continuïteit van een gezonde en diverse arbeidspopulatie komt in het gedrang, stelt hij. "Investeren in een gezonde sector is noodzakelijk, met aandacht voor onder meer technologie, leiderschap en inhoudelijke zorginnovatie."

PGGM&CO is daarom samen met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM het programma 'Vitaal met Pensioen' gestart. "Doel is om de krachten te bundelen zodat medewerkers in de zorg vitaal met pensioen gaan", aldus Blanken.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Sherol

22 juni 2017

Herkenbaar ook ik doe mijn werk met plezier. Maar door het opnemen zodat er inkomsten zijn zorgt ervoor dat ik geen kwaliteit kan leveren. Familie wordt vaak boos en terecht dreigen zij met klachten en ik hoop dat zij dat doen, zodat zichtbaar wordt onder welke omstandigheden wij moeten werken.

Joris Jaspers

23 juni 2017

Heel herkenbaar, ook in mijn ziekenhuis.

Daarom moeten we veel meer investeren in innovaties die zorgen dat de fysieke en mentale belasting van het werk omlaag gaat en zoveel als mogelijk stoppen met activiteiten (of deze automatiseren)die niet bijdragen aan de zorg, maar wel veel tijd kosten.
Want als werk wel bijdraagt aan de "Gelukbeleving" zullen zorgprofessionals niet snel stoppen met werken of overstappen naar een andere branche.

Top