Finance

FNV vraagt 140 verslagen keukentafelgesprekken op

FNV Zorg & Welzijn vraagt 140 verslagen van keukentafelgesprekken op bij de gemeente Groningen door middel van WOB-verzoeken. Volgens de vakbond is er veel mis gegaan bij de nieuwe zorgindicaties in 2015.

De gemeente zei eerder deze week tijdens een hoorzitting dat van elk gesprek een verplicht verslag is gemaakt en dat deze in de dossiers van de cliënten zitten. De vakbond wil deze verslagen graag namens de cliënten ontvangen. De genoemde hoorzitting ging over de beantwoording door verantwoordelijk wethouder Schroor van een WOB-verzoek van de FNV. De bond had bezwaar gemaakt, omdat de beantwoording zeer summier was.

Volgens de FNV gaat er in de stad Groningen veel mis met het zorgbeleid. Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: "Vele zorgbehoevende mensen zijn door het beleid van de wethouder gekort op hun uren thuiszorg. De FNV is van mening dat hier veel fout is gegaan. Zo zijn er vaak geen verplichte gespreksverslagen gemaakt, zijn wel gemaakte verslagen niet gedeeld met de cliënten of zijn gemaakte fouten in het verslag niet gecorrigeerd."

Protest

Met hulp van het FNV Zorgactiepunt hebben 150 mensen protest aangetekend tegen het besluit van Groningen om te korten op hun uren thuiszorg. En met succes, zij hebben allemaal uren teruggekregen, stelt FNV. Volgens Van der Pligt geeft dit aan dat er "serieus dingen fout zijn gegaan". "Dit zijn kwetsbare mensen, ze hebben zorg nodig. Dat hun rechten op deze manier worden geschonden, is schandalig. En niet alleen voor hen is dit vervelend, maar ook voor hun thuiszorgers. Zij hebben niet alleen uren werk verloren, maar zien dat hun cliënten meer hulp nodig hebben."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top