Finance

Tergooi sluit meerjarendeal over levering medische apparatuur

Siemens Healthineers en Toshiba Medical gaan het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum de komende 15 jaar voorzien van medische apparatuur. De partijen hebben daarover donderdag een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Siemens levert apparatuur voor diagnostiek en behandeling, waaronder CT- en MR-scanners, algemene röntgensystemen en apparatuur voor moleculaire beeldvorming. Toshiba Medical voorziet in echografiesystemen.

De bedrijven zorgen ook voor onderhoud en vervanging van de apparatuur en gaan het personeel van het ziekenhuis trainen om met de systemen te kunnen werken. Voor de financiering van de apparatuur heeft het ziekenhuis een contract gesloten met ABN AMRO Lease.

Nauwkeurig

Hans den Hollander, voorzitter van de raad van bestuur van het Tergooi noemt de samenwerking "een belangrijke stap voor het ziekenhuis". "Wij kunnen nu voor een langere periode structureel en kwalitatief hoogwaardige zorg verlenen met geavanceerde apparatuur. Met deze apparatuur kunnen we bijvoorbeeld nauwkeuriger en efficiënter werken. Ook de komende jaren kunnen we onze patiënten de beste zorg bieden."

Het Hilversumse ziekenhuis heeft op dit moment voor ruim 50 miljoen euro aan medische apparatuur in huis. Ongeveer veertig procent daarvan valt onder het contract met Siemens en Toshiba Medical.

Nieuwbouw

Het Tergooi bouwt momenteel gefaseerd aan een nieuw ziekenhuis voor de Gooi- en Vechtstreek. De deuren van het nieuwe ziekenhuis gaan in 2021 open. Er zal dan ook veel nieuwe medische apparatuur in gebruik worden genomen, schrijft het Tergooi.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top