ACTUEEL

Jonge werknemers Laurens gaan vloggen over ouderenzorg

Drie jonge werknemers van zorgaanbieder Laurens uit Rotterdam gaan vloggen over hun werk met als doel om meer jongeren te interesseren voor werk in de zorg, en zo kandidaten vinden voor de tientallen vacatures bij de verpleeghuizen van Laurens. Dit meldt het Algemeen Dagblad (AD).

Het idee voor het vloggen ontstond naar aanleiding van het manifest voor ouderenzorg van Hugo Borst en Carin Gaemers. "Er komt geld voor meer mensen, dan zou het wel heel cynisch zijn als er geen mensen te vinden zijn die het werk willen doen", zegt Borst tegen het AD. "Maar het is niet makkelijk om die mensen te vinden, werken in de ouderenzorg moet een beetje 'sexy' worden gemaakt. Want dit is het beroep van de toekomst."

De werknemers van Laurens gaan vanaf vandaag elke week een nieuwe video plaatsen op de site en de Facebook- en Instagrampagina's van Laurens. Eén van de drie vloggende werknemers is Nadia Oliveira (25), die in verpleeghuis De Hofstee werkt. "Mensen denken dat het alleen ouderen wassen is, maar het is zo veel meer. Alleen worden die leuke dingen in de zorg niet zo goed onder de aandacht gebracht."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Miriam

7 juli 2017

Vervang aub het woord sexy in aantrekkelijk. Ouderenzorg is gebaseerd op respect en empathie. Heeft werkelijk niets te maken met "sexy". Men gaat er dan in met een verkeerde instelling. Resultaat zal zijn dat men afhaakt

Top