ACTUEEL

Maasstad Ziekenhuis treedt toe tot ziekenhuisgroep Santeon

Ziekenhuisgroep Santeon verwelkomt het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam als volwaardig lid. Met het lidmaatschap van het Maasstad Ziekenhuis bestaat Santeon uit zeven topklinische ziekenhuizen, verspreid over Nederland.

Het Maasstad Ziekenhuis werd op 1 oktober 2016 kandidaat-lid van de Santeon Groep. Met de toetreding van het ziekenhuis in Rotterdam als volwaardig lid is Santeon de eerste ziekenhuisgroep in Nederland met landelijke dekking. De Santeon-ziekenhuizen leveren samen ruim 13 procent van de Nederlandse ziekenhuiszorg. Dit betekent dat één op de acht patiënten naar een Santeon ziekenhuis gaat.

Door haar omvang is Santeon de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een ziekenhuisgroep die in Nederland op vele terreinen invloed kan uitoefenen, zoals de manier waarop de zorg in Nederland geleverd en gefinancierd wordt. Tien jaar geleden werd Santeon opgericht met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Voorzitter Douwe Biesma: "Dit doen we door open samenwerking, waarbij de (zorg)professionals van de ziekenhuizen letterlijk bij elkaar in de keuken kijken. Ze vergelijken periodiek de resultaten van behandelingen en maken op basis daarvan verbeterafspraken."

Betaalbaar

De Santeon-ziekenhuizen spannen zich daarnaast in om de zorg betaalbaar te houden. Bijvoorbeeld door samen op te trekken als het gaat om het voorschrijven en het gebruik van dure geneesmiddelen. Ze stellen richtlijnen op en kopen op basis daarvan de dure geneesmiddelen samen in. Biesma: "In andere landen zie je deze manier van samenwerking tussen ziekenhuizen al langer. Ook in Nederland zullen steeds meer van dit soort groepen ontstaan."

De zeven Santeon ziekenhuizen zijn: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, OLVG in Amsterdam en St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top