ACTUEEL

Erasmus MC benoemt nieuw lid raad van bestuur

Het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft Hans van Leeuwen benoemd tot decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen met ingang van 1 september 2017. De raad van toezicht van het Erasmus MC heeft professor Van Leeuwen met ingang van dezelfde datum benoemd als lid raad van bestuur van het Erasmus MC.

Hans van Leeuwen heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden. Hij werkt sinds 1988 in het Erasmus MC als staflid en onderzoeker bij de afdeling Inwendige Geneeskunde. Hij heeft onder meer leiding gegeven aan een onderzoeksprogramma op het gebied van Calcium en Botstofwisseling en is hoofd geweest van de laboratoria Inwendige Geneeskunde. Sinds 2015 is Hans van Leeuwen werkzaam als prodecaan Onderzoek en directeur van de pijler Onderwijs en Onderzoek. Daarnaast is hij ook bestuurslid van de American Society for Bone and Mineral Research.

Van Leeuwen volgt Jaap Verweij op, die in de aanloop naar zijn pensioen in 2018 een stapje terug doet. Hij wordt hoogleraar Interne oncologie, een functie die hij bekleedde van 1998 totdat hij decaan werd in 2013.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top