HRM

Zorgaanbieders Noord-Holland Noord starten met zorgopleiding

Dertien zorgaanbieders in Noord-Holland Noord starten na de zomer met een zorgopleiding voor niveau 3, 4 en 5. Dit schrijft het Noordhollands Dagblad.

De opleiding moet volgens de krant plaats bieden aan 250 nieuwe studenten, die na het behalen van hun diploma gegarandeerd een baan krijgen bij één van de betrokken organisaties – Noordwest Ziekenhuisgroep, Vrijwaard, Omring, Tellus, Viva Zorggroep, Wilgaerden, Evean, Geriant, Magenta en De Zorgcirkel.

Met de opleiding willen de zorgaanbieders aankomende personeelstekorten te lijf gaan. De komende jaren gaat volgens het Noordhollands Dagblad ruim twintig procent van het personeel met pensioen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

10 juli 2017

Extra opleiden in tijden van schaarste is prima, maar beter is vooraf aan schaarste maatregelen nemen: strategische personeelsplanning! Overigens is "niveau 5" tegenwoordig de korte hbo-opleiding na mbo: Associate degree (Ad), maar hiervoor bestaat op zorgterrein nog geen voorbeeld. De thans niveau 6 opleiding NLQF tot Bachelor in Nursing (BN) ofwel HBOV kent vanaf 2016 en geheel vernieuwd nationaal erkend opleidingsprofiel. Het is maar een weet.

Top