ACTUEEL

NFK verwelkomt nieuwe lidorganisatie

De Living With Hope Foundation (LWHF) treedt toe tot de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Dit is besloten tijdens de recente algemene ledenvergadering van de NFK.

De LWHF komt voort uit drie bestaande organisaties op het gebied van alvleesklierkanker, namelijk Lisa Waller Hayes Foundation, Alvleesklierkankervereniging Nederland en SPKS. Leo Kwakkenbos, voorzitter van het bestuur van LWHF: "Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een gezamenlijke, centrale aanpak ons in staat stelt om onze doelstellingen te verwezenlijken. Belangrijk hierbij is de ondersteuning van een overkoepelende organisatie als NFK, met diens ervaring en netwerken, die ook in staat is om vraag en aanbod van ervaringsdeskundigheid middels centrale coördinatie en beleid te stroomlijnen".

Arja Broenland, directeur-bestuurder van NFK, zegt namens alle twintig kankerpatiëntenorganisaties erg blij te zijn met dit nieuwe lid. "Samen staan we nog sterker, om te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten, een betere kwaliteit van zorg en een betere toegankelijkheid ervan". Dat gebeurt door middel van belangenbehartiging, patiëntenparticipatie en een goede informatievoorziening.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top