Vastgoed

ETZ opent nieuwe psychiatrie-afdeling

De Tilburgse locatie Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) opent eind juli een nieuwe psychiatrie-afdeling. De afdeling bestaat uit een polikliniek, dagbehandeling en een verpleegafdeling.

Dat meldt het ziekenhuis donderdag.

De verpleegafdeling is een Medisch Psychiatrische Unit (MPU), een speciale afdeling voor lichamelijke en psychiatrische zorg, met twaalf eenpersoonskamers. Op de polikliniek zijn dertien spreek- en behandelkamers gerealiseerd. Verder zijn voor de dagbehandeling zes therapieruimtes en een grote sportzaal voor bewegingstherapie beschikbaar.

Harold Kuijpers, psychiater en medisch manager bij ETZ, is blij met de nieuwe faciliteiten: "Qua uitstraling is het een echte ziekenhuisafdeling, met de bijbehorende hygiëne. Nieuw is dat de zorgverleners voortaan in het wit gekleed zijn. De nieuwe afdeling biedt een mooie combinatie van twee werelden, waarin psychiatrische en somatische zorg hand in hand gaan. Op de MPU is één extra beveiligde kamer gebouwd die volledig voldoet aan alle richtlijnen."

Vernieuwing

Op locatie TweeSteden is sinds maart 2015 een MPU in gebruik. De opening van de nieuwe afdeling psychiatrie op de locatie ETZ Elisabeth is de laatste, afrondende stap in de vernieuwing van de moderne psychiatrie-faciliteiten van het ETZ, zo schrijft het ziekenhuis. Kuijpers: "Hiermee kunnen we de psychiatrische zorg voor patiënten in een algemeen ziekenhuis in de volle breedte aanbieden, volgens de actuele standaarden. Beide locaties vullen elkaar daarbij prima aan”.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top