ACTUEEL

HWW laat melding over woonzorglocatie onderzoeken

De raad van bestuur van zorgaanbieder HWW heeft een melding ontvangen van mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de woonzorglocatie Op de Laan. De zorgaanbieder heeft een extern onderzoek ingesteld en de melding bovendien doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Over de inhoud van de melding wil de zorgaanbieder geen mededelingen doen zolang het onderzoek loopt, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Wel wil hij kwijt dat HWW zich niet herkent in het beeld dat in de lokale pers wordt geschetst. Volgens Omroep West zou er sprake zijn van "intimidatie, verwaarlozing en betaalde sex".

De raad van bestuur heeft de raad van toezicht, de cliëntenraad, de ondernemingsraad en de cliëntenraad geïnformeerd over de melding. De IGZ bevestigt een melding te hebben ontvangen van HWW, maar wil er verder geen mededelingen over doen. De HWW-woordvoerder zegt de uitkomsten van het externe onderzoek binnen de komende weken te verwachten.

Bewoners

Op de Laan bestaat uit verschillende soorten bewoners. Zo is er een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met dementie en kunnen ouderen er terecht om te herstellen na een ziekenhuisopname. Bovendien biedt de locatie plek voor cliënten van Limor, zoals dak- en thuislozen, verslaafden en mensen met psychische problemen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top