ACTUEEL

Verpleeghuis Deventer neemt maatregelen na kritiek IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft tijdens een inspectiebezoek tekortkomingen vastgesteld aan verpleeghuis Het Venenhuis in Deventer, één van de locaties van particuliere zorgorganisatie Dagelijks Leven. Dat bevestigt de organisatie donderdag na berichtgeving van De Stentor.

Tijdens een bezoek eind december 2016 constateerde IGZ dat Het Venenhuis op dat moment aan een aantal normen niet volledig voldeed. Het betroffen onder meer tekortkomingen aan de dossiervoering en de inzet van zogenaamde vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals bedsensoren. Het inspectierapport naar aanleiding van dit bezoek is in juni gepubliceerd.

Maatregelen

Op basis van de bevindingen van de IGZ heeft Het Venenhuis verbetermaatregelen ingezet en een verbeterplan opgesteld, aldus een woordvoerder van Dagelijks Leven in een schriftelijke reactie. "Inmiddels hebben wij alle geconstateerde tekortkomingen opgelost. De resultaten hiervan hebben we weergegeven in een resultaatsverslag dat onlangs aan de IGZ en in afschrift aan het zorgkantoor is verstuurd."

Dagelijks Leven zegt "het volste vertrouwen" te hebben dat het Venenhuis nu voldoet aan de normen en beoordelingsaspecten die de inspectie hanteert. De zorgorganisatie wacht op een reactie van de IGZ op het resultaatsverslag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top