Finance

Bergman Clinics sluit herfinanciering van 140 miljoen euro af

Bergman Clinics kondigt een herfinanciering aan waarmee een impuls wordt gegeven aan ambitieuze groeiplannen door heel Nederland. Dankzij de herfinanciering wordt een complete terugbetaling van de bestaande financiering mogelijk, volgens Bergman.

Bergman gaat voor de herfinanciering naar eigen zeggen een samenwerking aan met Intermediate Capital Group (ICG), een wereldwijde vermogensbeheerder met EUR 23,8 miljard vermogen onder beheer. ICG verstrekt faciliteiten tot een bedrag van 140 miljoen aan Bergman via haar Senior Debt Fund.

Door de herfinanciering wordt de terugbetaling van de bestaande lening mogelijk en worden houders van preferente aandelen in Bergman volledig uitgekocht. Eén van de preferente aandeelhouders is Rabo Participaties, dat ook financier was van de particuliere keten.

Schaalgrootte

Bergman wil de herfinanciering gebruiken om uit te breiden, volgens topman Bart Malenstein. "De komende jaren gaan wij verder inzetten op innovatie door het toepassen van data analyse, technologische vernieuwing, verdere specialisatie, en het vereenvoudigen van de zorgprocessen." Om dit te kunnen realiseren is schaalgrootte belangrijk, volgens Malenstein. "Die ruimte krijgen we nu en dat betekent dat wij in de komende tijd verder gaan investeren in innovatie en de groei van onze onderneming."

Bergman is van plan om nieuwe focusklinieken te openen, zoals onlangs in Rijswijk, waar een kliniek voor orthopedie werd geopend. Bergman heeft momenteel bijna 90 duizend cliënten en verwacht over 2017 naar een omzetniveau van circa 100 miljoen euro te groeien.

Uit het jaarverslag over 2016 blijkt dat de omzet 81,7 miljoen euro was. Dit is een toename van ruim 8 procent vergeleken met 2015, toen de omzet 75,4 miljoen euro bedroeg. Het bedrijfsresultaat bedroeg vorig jaar 5,9 miljoen euro (3,5 miljoen euro in 2015). Het netto resultaat in 2016 was 2,6 miljoen euro (in 2015: 900.000 euro).

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top