ACTUEEL

Parnassia Groep wint prijsvraag over verduurzaming

Parnassia Groep heeft de prijsvraag 'Verduurzaming energie in de zorg' gewonnen. Initiatiefnemer Intrakoop heeft de prijs uitgereikt aan de ggz-instelling omdat deze een actief duurzaamheidsbeleid voert.

Parnassia Groep zet het duurzaamheidsbeleid om in "inspirerende resultaten", zoals 3500 zonnepanelen, elektrische laadpunten voor auto's, vervanging van warmwaterboilers door kleinere elektrische boilers en leidingisolatie. Een andere belangrijke reden voor Intrakoop om de ggz-aanbieder tot winnaar uit te roepen is dat deze graag de opgedane kennis en ervaring deelt met andere leden van de inkoopcoöperatie. Zo heeft Parnassia Groep een voortrekkersrol op zich genomen bij de aanbesteding van LED-verlichting waardoor meerdere zorgorganisaties zijn geïnspireerd om LED–verlichting te realiseren.

Verduurzaming

Bestuurder Betty Kooijman van Parnassia Groep heeft recent de prijs in ontvangst genomen uit handen van Frank Kaptein, directeur van Intrakoop. In haar dankwoord vertelde Kooijman dat Parnassia Groep al jaren werkt aan verduurzaming van ons energiegebruik omdat de organisatie een actieve bijdrage wil leveren aan een schoner milieu "voor onszelf en toekomstige generaties". Parnassia Groep gaat de cheque van 2500 euro die Intrakoop haar heeft overhandigd, beschikbaar stellen voor teams die een bijzonder duurzaamheidsinitiatief hebben genomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top