Finance

Röpke-Zweers en Zilveren Kruis sluiten meerjarencontract

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep, en Zilveren Kruis hebben een contract ondertekend voor de zorg voor de komende drie jaren.

Met nieuwe (technologische) ontwikkelingen kan de zorg steeds vaker in de eigen omgeving van de patiënt worden verleend. In het inkoopbeleid van Zilveren Kruis wordt nadrukkelijk ingezet op deze transitie, zo is te lezen op de website van het ziekenhuis.

Voor het ziekenhuis betekent dit dat er andere eisen worden gesteld aan de organisatie en het gebouw. Zilveren Kruis stelt in de nieuwe afspraak middelen beschikbaar die de verplaatsing van zorg naar de eigen omgeving van de patiënt mogelijk maakt.

"Door uitbreiding van zorg op afstand worden onnodige opnames voorkomen. Er kan eerder worden ingegrepen en bijgestuurd", verwacht Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep.

"We hebben samen een maatschappelijk vraagstuk rond het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg", voegt
Leonore de Bakker, regiomanager bij Zilveren Kruis, toe. "De zorgvraag in de regio verandert en dat vraagt vernieuwing. Daarmee voorkomen we overvolle wachtkamers door een groeiend aantal chronisch zieken en ouderen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top