HRM

Zorgspectrum Het Zand kondigt reorganisatie aan

Zorgspectrum Het Zand sluit 2016 af met een negatief resultaat van 2, 7 miljoen euro. Om die reden ziet de Zwolse zorgaanbieder zich genoodzaakt tot een reorganisatie.

De rode cijfers in de jaarrekening worden veroorzaakt door meerdere factoren. Zo heeft de zorgaanbieder 800.000 euro aan geleverde zorg niet vergoed gekregen van de zorgverzekeraars. "We zijn door de budgetplafonds heen gegaan", zegt bestuurder Tamara Ritsema. Daarnaast moest Zorgspectrum Het Zand de onregelmatigheidstoeslag over de afgelopen vijf jaar uitbetalen en is volgens haar gebleken dat de formatie groter is dan de zorgvraag.

Er is sprake van onbalans tussen opbrengsten en kosten, volgens Zorgspectrum Het Zand. Om in de toekomst goede en betaalbare zorg te kunnen blijven bieden, moet de zorgaanbieder reorganiseren. Ritsema verwacht dat het een "ingrijpende reorganisatie" wordt. Hoeveel mensen eruit moeten, wordt naar verwachting in september bekend. Bij het opmaken van het reorganisatieplan worden de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad intensief betrokken.

Sociaal plan

Parallel aan het reorganisatieplan wordt ook nagedacht over een sociaal plan. Zodra duidelijk is hoeveel mensen precies weg moeten, zal Zorgspectrum Het Zand de vakbonden erbij betrekken. Ritsema: "We denken dat we ook met minder mensen kwalitatief hoogwaardige, verantwoorde en veilige zorg blijven bieden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top