ACTUEEL

ACM: Pas op, webwinkel 123soatest.nl levert niet

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van webwinkel www.123soatest.nl. Het bedrijf 123concepts uit Alphen aan den Rijn verkoopt producten om jezelf te testen op seksueel overdraagbare aandoeningen. Het bedrijf levert bestelde en betaalde tests niet en overtreedt de regels van het consumentenrecht.

De ACM heeft meldingen van consumenten via ConsuWijzer en aangiften van de politie ontvangen. Daarnaast heeft de marktwaakhond zelf onderzoek gedaan. 

Uit de meldingen blijkt dat consumenten een test hebben besteld en volledig betaald, maar niets geleverd krijgen. Het gaat bij 123soatest.nl vaak om aankopen van rond de honderd euro. Ook betaalt het bedrijf consumenten niet binnen de wettelijke termijn van 14 dagen het geld terug als consumenten van de koop afzien. De webwinkel is telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.

Juist omdat het een gevoelig onderwerp is, zijn benadeelden niet altijd bereid om een melding te doen.  “Omdat de webwinkel niet levert, heeft de koper niet alleen een financiële strop, maar het kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid omdat hij of zij niet snel kan testen op een soa”, zegt Bernadette van Buchem, directeur consumenten bij de ACM.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top