ACTUEEL

Carebnb zoekt bedden in Utrecht

Het zorgconcept Carebnb zoekt slaapplekken in Utrecht voor ouderen en anderen die lichte zorg nodig hebben. Dit schrijft het Algemeen Dagblad (AD).

Carebnb is bedoeld voor mensen die na een ziekenhuisbezoek nog hulp nodig hebben. Het gaat om mensen voor wie thuiszorg niet voldoende is en een zorghotel te duur. De initiatiefnemers, Aziza Aachiche en Femke Feenstra, richten zich volgens het AD niet op mensen die zware zorg nodig hebben, zoals mensen met dementie of met gedragsproblemen.

Aachiche en Feenstra zoeken voor hun toekomstige cliënten een tijdelijke plek van maximaal drie weken bij iemand thuis. Daar moeten ze kunnen slapen en de benodigde zorg en hulp krijgen. Voor professionele zorg komen professionele zorgverleners langs, zoals de huisarts, de fysiotherapeut, de thuiszorg en de wijkverpleegkundige.

Vergoeding

Mensen die tijdelijk een logeerplek beschikbaar stellen, krijgen een kleine vergoeding. De gastheer of gastvrouw wordt vooraf gescreend. Aachiche: "We vragen om een verklaring van goed gedrag en gaan bij de woning kijken. Als blijkt dat het om een klein zolderkamertje gaat, houdt het snel op."

Aachiche en Feenstra zijn behalve in Utrecht ook in Rotterdam op zoek naar mensen die ruimte aanbieden. In Amsterdam hopen ze dit jaar van start te gaan met een stel dat tijdelijk als logeeradres wil fungeren. De twee initiatiefnemers zijn nog in gesprek met zorgverzekeraars over de financiering van hun dienst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top