Vastgoed

Nieuwbouw Maastricht UMC+ genomineerd voor architectuurprijs

De uitbreiding van het hoofdgebouw Maastricht UMC+ is genomineerd voor de publieksprijs van de Victor de Stuersprijs. Ook staat het gebouw op de nominatie voor de vakjuryprijs.

De prijs is bestemd voor een architect, opdrachtgever of instelling die zich heeft ingezet voor de instandhouding van het cultureel erfgoed of de stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit in de gemeente Maastricht. De onderscheiding is vernoemd naar Victor de Stuers, die in 1843 in Maastricht werd geboren. Hij wordt in Nederland geëerd als de grondlegger van de monumentenzorg.

De nieuwbouw van het Maastricht UMC+ is in juni officieel geopend. Met de komst van de nieuwbouw is het ziekenhuis qua volume met ruim vijftien procent uitgebreid.

De nieuwbouwlocatie telt zo'n 22 duizend vierkante meter en is via een hal verbonden met het hoofdgebouw. Het nieuwe gedeelte omvat onder meer twaalf operatiekamers en een MRI-afdeling. Ook heeft het nieuwe Vrouw, Moeder en Kind Centrum er een plek gekregen.

Duurzaamheid

Het nieuwe gedeelte van het Maastricht UMC+ is gebouwd volgens de principes van BREEAM. Het van oorsprong Britse BREEAM meet de totale duurzaamheid van gebouwen. In negen categorieën wordt de duurzaamheid van een gebouw getoetst, door alle fases van de bouw heen, en bij alle betrokken partijen, van opdrachtgever tot onderaannemer en eindgebruiker.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top