ACTUEEL

FNV beschuldigt KwadrantGroep van intimidatie

Zorgmedewerkers van De KwadrantGroep zijn volgens FNV Zorg & Welzijn geïntimideerd door hun eigen bestuur tijdens een actie in Friesland dinsdag. De zorgaanbieder ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie.

De medewerkers reden de 'Tour voor meer collega's, tijd en waardering', met een bus gingen ze langs verschillende locaties van de zorginstelling. FNV Zorg & Welzijn meldt dat een manager de hele dag achter de bus reed, "om iedereen in de gaten te houden". Ook mochten zorgmedewerkers de openbare ruimtes van de verzorgingshuizen niet in.

"Dit is een valse start voor onze gesprekken met het bestuur", aldus Maureen van der Pligt, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn. Op 25 augustus gaan de twee partijen met elkaar praten. "In plaats van samen met ons te werken aan echte oplossingen voor de kleine contracten, het hoge ziekteverzuim en de slechte roosters, worden onze leden door managers gevolgd en scherp in de gaten gehouden. Terwijl het enige wat de medewerkers wilden doen, was met hun collega’s in gesprek gaan over hun werk."

Beschuldigingen

Woordvoerder Tiny Romkema van De KwadrantGroep ontkent de beschuldigingen van de vakbond. "Iemand van de communicatieafdeling reed bij een locatie achter de bus aan, om eventuele journalisten te woord te staan." De medewerker heeft zich volgens haar afzijdig gehouden van de actie. "Ik vind het jammer dat de FNV op deze manier de situatie op de spits drijft."

Over de bewering van FNV dat medewerkers de openbare ruimtes van verzorgingshuizen niet in mochten, zegt Romkema dat de organisatie FNV heeft gevraagd om buiten actie te voeren om de bewoners niet in verwarring te brengen. Medewerkers zijn volgens Romkema aangemoedigd om buiten te lunchen en met de actievoerders in gesprek te gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top