HRM

Hardenbergse zorgverleners zoeken baan in Duitsland

De regio Hardenberg in Overijssel heeft weinig vacatures in de zorg, terwijl in grensgemeente Emlichheim sprake is van een arbeiderstekort. Daarom gaan zorgverleners uit Hardenberg de grens over op zoek naar een baan.

Dat meldt De Stentor.

De gemeente Hardenberg ging woensdag met acht werkzoekenden op bezoek bij een woonzorgcentrum in het Duitse Emlichheim. "Extra handen aan het bed zijn zwaar noodzakelijk", zegt Helmut Alferink van het Krankenverein Emlichheim. "Als de huidige ontwikkelingen, zoals de vergrijzing, zich voortzetten dan hebben we over een paar jaar meer patiënten dan we aankunnen. Wachtlijsten willen we natuurlijk voorkomen." 

Volgens Gerard Nederpelt, directeur van werkgeversorganisatie Zorg en Welzijn, profiteren werknemers en werkgevers. "Waarom moet een werkzoekende veertig kilometer naar Zwolle rijden voor een baan en mag hij niet naar Emlichheim, slechts twintig kilometer ver, maar aan de andere kant van de grens? Zorgverleners die op dit moment in Nederland niet aan het werk komen, worden in Duitsland geschoold en doen werkervaring op, waardoor ze later aantrekkelijker zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt."

Het UWV helpt Nederlanders om barrières zoals de taal, cultuur en regels te slechten, aldus De Stentor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top