ACTUEEL

Social Care mag voorlopig geen nieuwe cliënten aannemen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Social Care een tweede aanwijzing gegeven. De zorginstelling in Nieuwleusen heeft na de eerste aanwijzing nieuwe cliënten aangenomen, waardoor de werklast van medewerkers toeneemt.

De IGZ vindt dat Social Care nu eerst de zorg aan de bestaande cliënten moet verbeteren. Daarom mag het bedrijf voorlopig geen nieuwe cliënten aannemen.

Woningen vervuild

Social Care levert zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Het gaat om ambulante woonbegeleiding, 24- uurs zorg, dagbesteding en individuele zorg.

De IGZ legde in mei al een aanwijzing op bij Social Care. De inspectie had een aantal tekortkomingen in de zorgverlening geconstateerd. Zo was er geen 24-uurszorg die past bij de behoefte van de cliënten en was er geen begeleiding die paste bij het profiel van de cliënt. Ook waren woningen waar cliënten verbleven ernstig vervuild, waren cliëntdossiers niet compleet en was er geen goede registratie en analyse van incidenten. Tot slot was er onvoldoende geschoold personeel voor de doelgroep en was er geen duidelijk beleid over vrijheid-beperkende maatregelen.

In juli zag de inspectie bij een onaangekondigd bezoek dat de instelling nog niet genoeg werk had gemaakt van de gevraagde verbeteringen. Social Care moet zich nu houden aan de voorwaarden van de aanwijzing. Doet de instelling dit niet, dan zal de inspectie een straf opleggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top