ACTUEEL

Rijnstate start met immunotherapie aan huis

Patiënten met uitgezaaide longkanker die bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem immunotherapie krijgen, kunnen binnenkort een deel van de behandeling thuis volgen. Als de proef slaagt, kijkt Rijnstate of thuisbehandeling ook mogelijk is bij andere vormen van kanker.

Immunotherapie bij longkanker is een intensieve en langdurige behandeling. Patiënten komen nu nog elke twee weken naar het ziekenhuis voor de behandeling, waarbij zij het medicijn nivolumab via een infuus krijgen toegediend. Vanaf oktober kunnen patiënten na twee behandelingen in het ziekenhuis, de rest van de behandelingen thuis krijgen.

Voor het uitvoeren van de thuisbehandelingen heeft het ziekenhuis Eurocept Homecare ingeschakeld, schrijft Rijnstate. Dit bedrijf levert gespecialiseerde verpleegkundigen die bij de patiënt thuis langsgaan voor de toediening van nivolumab. 

Kwaliteit

Peter de Jong, longarts bij Rijnstate: "De immunotherapie thuis voldoet aan dezelfde kwaliteit- en veiligheidseisen die ook in het ziekenhuis gelden. De verpleegkundige blijft bij de patiënt tijdens de behandeling en kan, indien nodig, direct contact opnemen met de behandelend arts in het ziekenhuis." 

Het Rijnstate is het tweede ziekenhuis in Nederland immuuntherapie aan huis aanbiedt voor met longkanker. Eerder dit jaar startte het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam met deze service.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top