HRM

Haaglanden leidt 6700 zorgmedewerkers op

De afgelopen jaren zijn ruim 6700 scholings- en opleidingstrajecten georganiseerd voor werknemers bij 24 werkgevers in zorg en welzijn in de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Dit is gebeurd via het regionale sectorplan, waarmee ruim 20 miljoen euro gemoeid is.

Het gros van het geld voor de scholing van werknemers is geïnvesteerd door 24 werkgevers actief in de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord (Schiedam, Vlaardingen en Maassluis). Zo'n 4,7 miljoen euro komt van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ongeveer 640 medewerkers hebben een BBL-traject gevolgd, waarmee zij een hogere kwalificatie hebben behaald. Het gaat hier voornamelijk om medewerkers die hiermee een niveau 3 of 4 opleiding hebben gevolgd. Nog eens 28 medewerkers hebben een HBO-traject gevolgd.

Daarnaast zijn er bijna zesduizend cursussen en trainingen georganiseerd om te investeren in de kennis en arbeidsmarktfitheid van de medewerkers. Dit zijn trajecten variërend van kortere trajecten tot intensievere trajecten van gemiddeld zestien dagen. Hiermee zijn werknemers voorbereid op de vele veranderingen en ontwikkelingen in de zorg, zoals de wijkgerichte aanpak, het werken in zelfsturende teams, de focus op versterking van de eigen regie en zelfredzaamheid door patiënten of cliënten en de inzet van ICT en domotica.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top