Vastgoed

Raadhuis Lobith wordt gezondheidscentrum

Het gemeentehuis van Lobith krijgt een nieuwe bestemming als gezondheids- en welzijnscentrum met onder meer huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. Het centrum moet over ongeveer twee jaar open gaan en 700 à 800 bezoekers per dag kunnen ontvangen. Dat meldt dagblad de Gelderlander.

Het raadhuis  in Lobith is per 1 januari overbodig als de gemeentefusie tussen Zevenaar en Rijnwaarden een feit is. De gemeentelijk apparaat zit straks in Zevenaar. Dat komt de gebruikers van het huidige Gezondheidscentrum Lobede goed uit, want die zitten al jaren te krap.

Behalve de huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten, verhuizen ook deapotheek, de praktijken voor hand- en ergotherapie, podologie, logopedie, oefentherapie Cesar, ggz, een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en de prikpost van het ziekenhuis naar het oude raadhuis.

"We gaan praten met andere sociale partners, zoals de dagopvang voor ouderen en welzijnsstichting Caleidoz", zegt wethouder Peter Putman van Rijnwaarden in de Gelderlander. "Het is goed voor de gemeenschap als gezondheid en welzijn bij elkaar zitten en daar hoort ook een ontmoetingsruimte bij. Hoe mooi zou het zijn als de bibliotheek ook naar dit gebouw verhuist."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top