ACTUEEL

NVVE ziet sterke stijging van aantal wilsverklaringen

Steeds meer Nederlanders leggen hun wensen rondom het levenseinde vast in een wilsverklaring, voornamelijk omdat ze bang zijn dat ze aan hun lot worden overgelaten als ze dement worden. Dit stelt de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) naar aanleiding van de belangstelling van bezoekers van de Dag van de Wilsverklaring.

Uit recent onderzoek blijkt dat één op de twintig Nederlanders een wilsverklaring heeft. In zo’n verklaring kan onder meer een behandelverbod of een euthanasieverzoek worden vastgelegd. De NVVE raadt mensen aan tijdig over hun levenseinde na te denken en daar een wilsverklaring over op te stellen. Elke Nederlander kan zelf een wilsverklaring opstellen.

De NVVE bood op 16 september op 21 locaties in het land de gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met een consulent over wilsverklaringen. Daar was volgens de organisatie zoveel belangstelling voor, dat alle locaties van tevoren al volgeboekt waren. In totaal bezochten ruim zevenhonderd belangstellenden de NVVE-locaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top