Tech

Startups ontvangen Europese subsidie voor zorginnovatie

Zes zorg-startups uit Nederland en België hebben een innovatiesubsidie ontvangen van het Europese samenwerkingsverband EIT Health. De bedrijven Bedal, Virtual Medschool, Inga Wellbeing, Meds2GO, Epilog en Surge-on haalden bedragen van 25 duizend tot 50 duizend op waarmee ze de volgende stap in hun ontwikkeling kunnen financieren.

De subsidies werden op 7 september uitgereikt tijdens de jaarbijeenkomst van EIT Health België – Nederland in Rotterdam. De jury keek bij het toekennen van de bedragen onder meer naar de potentiële impact op de zorg, innovatief ondernemerschap, een doordachte marktstrategie, de potentie van het product en de kans dat het bedrijf met deze subsidie aanzienlijk sneller marktrijp zou zijn.

EIT Health, een samenwerkingsverband van 140 zorginstellingen, universiteiten en bedrijven, ondersteunt jonge bedrijven bij het ontwikkelen, produceren en vermarkten van hun zorginnovatie. Onder meer Karolinska Institutet, Imperial College London, Universiteit van Oxford, ATOS, KU Leuven, ErasmusMC, Achmea, Philips, Siemens en Roche werken samen in EIT Health.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top